De Wijnkoelkast: De Ideale Plek Voor Een Wijnklimaatkoelkast

Published Apr 27, 21
13 min read

Bodega43 Wijnkoelkast Kopen - Een Pronkstuk Voor In Je ...

Op dit moment zal het verwarmingselement zijn dienst bewijzen door de temperatuurverschillen te neutraliseren, wat tevens de wijnen beschermd tegen onderkoeling. De temperatuur is in te stellen van -10°C tot 40°C. Daarnaast bestaan er diverse keuzemogelijkheden betreffende temperatuurzones. Hier komen we later op terug. Naast zojuist genoemde statische, bestaan er tevens dynamische wijnkasten.

Dynamische systemen trachten de klassieke wijnkelders na te bootsen. Zo wordt er gekozen voor één vaste temperatuur, welke zich bevindt tussen de 7°C en de 16°C. Er wordt zo een constante temperatuur gewaarborgd. Daarnaast wordt middels dit systeem de relatieve luchtvochtigheid voortdurend in de gaten gehouden. Deze zal schommelen tussen de 50 à 80%.

Goedkope Wijnkoelkast Kopen? - A-merken - Budgetplan

De zogenaamde circulatiekoeling maakt gebruik van een ventilator en zorgt in deze voor een soepele kurk. Deze maakt tevens gebruik van een ventilator, waardoor wordt gezorgd voor een permanente luchtcirculatie. Zo wordt er voortdurend frisse lucht aangevoerd binnen de dynamische wijnkast, waardoor een goede luchtkwaliteit wordt behouden, hetgeen de wijnen ten goede komt.

Ruwweg kan worden gesproken over drie soorten kasten als het gaat om het aantal temperatuurzones: Eén temperatuurzone. Deze verouderingskasten houden normaliter een continue temperatuur van 12,5°C aan. De luchtvochtigheid wordt in deze in de gaten gehouden, waardoor de wijnen rustig kunnen verouderen. Wanneer er een andere temperatuur wordt ingesteld, zou bijvoorbeeld de drinktemperatuur van enkele wijnsoorten kunnen worden gekozen - wijnkoelkast inbouw.

Bodega43 Wijnkoelkast Kopen - Een Pronkstuk Voor In Je ...

Wanneer je beslist tot het aanschaffen van een klimaatkast met enkele temperatuurzones, is het mogelijk wijnen tegelijkertijd te laten rijpen en tevens op drinktemperatuur te laten komen. Meer dan drie temperatuurzones. Deze wijnkasten, met meerdere temperatuurzones, tref je vooral aan binnen restaurants. Deze klimaatkast wordt voornamelijk aangeschaft door particuliere wijnspecialisten (grootverbruikers).

Hierin kunnen zowel rode als witte wijnen en champagne op temperatuur worden gehouden. Zo ook bestaat er een keuzemogelijkheid aangaande de deuren. Kies je voor een glazen, of gewone deur voor de wijnkast? Beide deuren beschikken over voor- en nadelen. Zo bestaat een glazen deur uit isolerend glas, welke zorgt voor behoud van temperatuur.

Goedkope Wijnkoelkast Kopen? - A-merken - Budgetplan

Een glazen deur oogt tevens aantrekkelijk en de kosten van deze kunnen hoger tot hoog uitpakken dan bij aanschaf van een gewone deur. Ondanks het isolerend glas, isoleert deze ‘gewone’ deur beter dan een glazen deur. Dit is aanzienlijk te merken aan je elektriciteitsrekening. Daarnaast wordt licht beter geblokkeerd bij gebruik van een gewone deur.

Neem dus in acht, dat wanneer je wat meer uitgeeft aan een beter tot sterk geïsoleerde kast, je geniet van een lager verbruik en uiteindelijk een lagere elektriciteitsrekening. Wanneer niet wordt gekozen voor een goed geïsoleerde wijnkast, kan het consumeren van je geliefde wijnen uiteindelijk redelijk veel gaan kosten. Een investering in een goede wijnkast kan dus verstandig zijn.

De Wijnkoelkast - Berichten - Facebook

Dit zorgt voor een robuuste en tevens een luxe uitstraling. Een glazen deur presenteert jouw wijnvoorraad op elegante en aantrekkelijke wijze. Soms is de binnenzijde van de wijnkast uitgevoerd met een matzwarte afwerking. Voor het optimaal benutten van de ruimte, kies je het best voor een individuele indeling van de kast.

Geïntegreerd als middelpunt van de keuken, functioneel weggewerkt onder het aanrechtblad of als ‘room divider’ tussen jouw woonkamer en keuken in: de opties zijn eindeloos en zeer gevarieerd. Bekende merken betreffende hoogwaardige wijn- en klimaatkasten zijn onder andere Liebherr, Dunavox, Gaggenau en Miele. Een Miele wijnkast is natuurlijk een super mooi en kwalitatief goed product maar niet voor iedereen weg gelegd.

Wijnkoelkast Voor 18 Flessen - Blokker

Geschreven op 23 oktober 2020. Genieten van wijn begint voor de echte liefhebbers al bij het selecteren van de heerlijkste wijnen. Hoe lang u vervolgens kunt genieten van de goede smaak, hangt af van de manier waarop u de flessen bewaart. Dit heeft namelijk invloed op de houdbaarheid. Om optimaal van ieder glas wijn te kunnen genieten, moet de wijn dan ook goed worden opgeslagen.

Zoek naar producten die hoge beoordelingen krijgen en populair zijn onder andere kopers. Het kan je bovendien helpen om de inhoudelijke reacties van andere gebruikers te lezen. Deze kunnen interessante feitjes bevatten, nieuwe kennis waar je nog niets van wist, rondom de wijn die je wilt gaan kopen. Wijnkoelkasten zijn musthaves voor wijnliefhebbers.

Wijnklimaatkast - Eurocave

Als je een passie hebt voor wijn maar je nog nooit de kans hebt gehad om een wijnkoelkast te kopen, is dit het juiste moment. Wijnkasten zijn tegenwoordig zeer betaalbaar. Het consumeren van een goede wijn in optimale omstandigheden was tot voor kort een luxe die weinigen zich konden veroorloven.

Het volstaat om voldoende ruimte te hebben om een wijnkoelkast te plaatsen, en daarmee je favoriete wijnen. Verras je gasten met een heerlijk glas wijn op een perfecte temperatuur! Vond je onze gids over wijnkoelkasten interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij kunnen ontdekken welke wijnkoelkast het beste bij hen past.

Wijnklimaatkasten - Keukenervaringen

Laten we aannemen dat je een wijnliefhebber bent en dat je veel tijd en geld investeert in het selecteren van kwaliteitswijnen. Zou het je dan niet geruststellen als je wist dat jouw waardevolle wijnen worden bewaard onder optimale omstandigheden? Verkeerde opslag kan voortreffelijke wijnen niet alleen bederven, het kan je ook heel wat geld kosten en is bovendien extreem frustrerend.

In moderne woningen is er vrijwel geen enkele ruimte meer die de optimale klimaatomstandigheden vergelijkbaar met een wijnkelder kan bieden. De bewaarplaatsen in recent gebouwde huizen zijn meestal te warm en te droog om wijn langdurig en veilig te bewaren. Wijn bewaren bij te hoge temperaturen is niet goed: wanneer de temperatuur van een wijn te hoog is, vergroot de kinetische energie van de moleculen.

Hoe Wijn Bewaren In Een Wijnklimaatkast- Wijnkoelkast? -

Maar ook geldt dat hoe kouder een wijn wordt bewaard, hoe langer zijn ‘levenscyclus’ of rijpingsevolutie duurt. De wet van ‘Van ‘t Hoff’ stelt dat, met een temperatuursverhoging van 10°C de biochemische reactiesnelheden verdubbelen of zelfs verdriedubbelen. Als algemene regel wordt voor langdurige opslag een temperatuur tussen +10°C en +12°C aangeraden.

Door het aanhouden van een constante, gelijke temperatuur en een geoptimaliseerd klimaat, bieden wijnbewaarkasten de beste omstandigheden om wijn jarenlang optimaal te bewaren. Ze zorgen ervoor dat wijnen zich kunnen ontwikkelen om hun volle smaakpotentieel te bereiken. We weten nu dus dat temperatuur een grote invloed op wijnen kan hebben.

Pure Luxe In Uw Keuken - Wonenwonen

Succesvol langdurig bewaren van wijn vereist twee dingen: een wijn van wezenlijk goede kwaliteit en consistente en geschikte bewaaromstandigheden. Liebherr wijnbewaarkasten creëren omstandigheden die perfect zijn voor rijping op fles en gelijkwaardig aan die van een wijnkelder. Er heerst een constante temperatuur, waardoor wijnbewaarkasten de beste keuze zijn voor langdurige opslag en voor het rijpen van wijnen.

De GrandCru wijnbewaarkasten kenmerken zich door de luxe uitvoering. Dankzij het aanbod van verschillende modellen, kun je het apparaat kiezen dat het beste bij jouw specifieke wensen en beschikbare ruimte past. Daar waar ons grootste model, de , een opslagcapaciteit heeft van 253 Bordeauxflessen, bevat de ruimte voor maximaal 12 Bordeauxflessen.

Mijn-wijnkoelkast - De Juiste Temperatuur Voor Uw Wijn!

Een constante temperatuur tussen +5°C en +20°C wordt aangehouden in het hele interieur. Bovendien kun je de temperatuur zelf naar wens instellen. Vinothek wijnbewaarkasten bieden veel nuttige toepassingen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De opslagcapaciteit varieert tussen 200 Bordeauxflessen bij de en 66 Bordeauxflessen met de . Het aroma van een wijn ontplooit zich ten volle wanneer hij op de juiste drinktemperatuur wordt geserveerd.

De basisregel is dat rode wijnen warmer moeten worden geserveerd dan witte wijnen. Het aroma en de smaak van mousserende wijnen en champagnes komt het best tot zijn recht wanneer ze goed zijn gekoeld. Een Liebherr wijnklimaatkast biedt de mogelijkheid om zowel een gekoelde fles champagne als een geweldige fles rode wijn op zijn ideale drinktemperatuur klaar te hebben staan.

Bewaar Uw Wijn Op De Juiste Wijze In Een Wijnkoelkast

Vinidor apparaten beschikken over twee of drie wijnzones die individueel tot op de graad nauwkeurig tussen +5°C en 20°C kunnen worden ingesteld. Dit betekent dat Vinidor wijnkasten een enorme veelzijdigheid bieden. Een Vinidor wijnkast kan, op hetzelfde moment, rode wijn, witte wijn en champagne bewaren, elk op de optimale drinktemperatuur.

Wijnkoelkast, wijnklimaatkast en wijnbewaarkastWijnklimaatkasten: luxe en veelzijdig - Mandemakers Keukens


Vinothek wijnklimaatkasten beschikken over speciale technologie om verschillende temperatuurlagen binnen een apparaat te creëren. Een complete zone waarbinnen de temperatuur van onder naar boven, van laag naar hoog oploopt. In het bovenste gebied kunnen bijvoorbeeld rode wijnen op 18°C worden bewaard. Het onderste gebied is uitermate geschikt om mousserende wijnen of champagnes op een serveertemperatuur van +5°C te bewaren.

Wijnklimaatkast Inbouw 88cm - Boretti

Het middelste deel is geschikt voor het langdurig bewaren van witte wijnen, rode wijnen, mousserende wijnen en champagnes. Onzichtbare ultravioletstralen (UV) veroorzaken schadelijke chemische reacties in wijnen. Rode wijnen verbleken en witte wijnen worden goudgeel van kleur. De Franse wijncultuur heeft een bijzondere beschrijving van dit effect: “goût de lumière” (letterlijk: “smaak van het licht”).

Dit alleen is echter niet genoeg om de wijn te beschermen, tenzij de flessen in het donker worden bewaard. Liebherr wijnkasten hebben daarom glasdeuren met dubbele beglazing: een binnenste gekleurde glasruit en een buitenste, zogenoemde “low-e”-glasruit met een metalen coating, waardoor de meeste schadelijke UV-straling wordt weerspiegeld. Daarnaast beschikken de kasten over led-verlichting, die zorgt voor een perfecte verlichting van het interieur zonder enige blootstelling aan UV aangezien het led-lichtspectrum geen UV-inhoud heeft.

De Wijnkoelkast - Berichten - Facebook

Voor het bewaren van wijn is het belangrijk dat de temperatuur constant blijft. De ideale bewaartemperatuur voor wijn ligt tussen +10°C en +12°C. Liebherr garandeert constante temperaturen, zelfs wanneer de omgevingstemperatuur erg fluctueert, door het toepassen van precieze elektronische besturingssystemen in combinatie met de laatste koeltechniek. Liebherr wijnkasten hebben een ingebouwd FreshAir filter die zorgt voor de optimale luchtkwaliteit.

Vrijstaande en integreerbare Vinidor wijnkasten hebben een FreshAir filter in iedere bewaarzone. Wijnkasten uit de UWT- en WT-series hebben een FreshAir filter in het scheidingsplateau dat dienst doet voor beide zones. Omdat natuurlijke kurken beginnen te krimpen bij een vochtigheidsgraad van minder dan 50%, speelt de juiste vochtigheidsgraad een cruciale rol in het succesvol langdurig bewaren van wijn.

Wijn Bewaren Of Opslaan Op De Ideale Drinktemperatuur ...

In dat geval zullen wijnen zoeter worden en uiteindelijk bederven. Vinothek wijnklimaatkasten bieden verschillende temperatuurzones en beschikken over poreuze lavastenen die ervoor zorgdragen dat de vochtigheidsgraad op de juiste wijze wordt gereguleerd. Dankzij speciaal ontwikkelde compressoren met extreem lage vibratie zijn wijnen in Liebherr wijnkasten beschermd tegen trillingen. De SoftSystem deursluiting (afhankelijk van model) zorgt daarnaast voor een zacht en gegarandeerd sluiten van de deur.

45° (vanaf 30° bij inbouwmodellen) en stevige, handgemaakte houten draagplateaus creëren een efficiënte en stabiele bewaarplaats. De houten plateaus hebben een onbehandelde natuurlijke finish, waardoor de wijnen rijpen zonder schade te ondervinden van verfchemicaliën. Bij Liebherr hebben we een passie voor wijn en zijn we toegewijd aan het ontwikkelen van innovatieve apparaten die optimale bewaaromstandigheden leveren voor jouw waardevolle kwaliteitswijnen.

Wijnkoelkast Kopen? Alle Wijnkoelkasten Online - Bol.com

In de volksmond spreekt men van wijnkast, wijnklimaatkast, wijnkoelkast en nog veel meer termen voor hetzelfde product: een kast om de wijn goed in te bewaren, goed uit te kunnen serveren of voor de liefhebbers: goed in te kunnen presenteren. EuroCave gebruikt ook al deze woorden, maar deze zijn eigenlijk nietszeggend.

Deze lichten wij u graag toe:Bewaren van wijn doe je bij een constante temperatuur van 10 tot 14° C, een hoge relatieve vochtigheid tussen de 60 en 75%, donker (vrij van UV stralen), trillingvrij, vrij van geuren en de flessen moeten liggen. Wanneer kiest u voor een bewaarkast?Als uw wijnen voor langere tijd wilt bewaren (opleggen) en deze wilt laten rijpenAls u uw wijnen gewoon goed wilt wegleggen tot het moment dat u ze wilt drinkenDe volgende series komen in aanmerking:Serveren van wijn op de juiste temperatuur is heel belangrijk om alles uit de wijn te halen wat erin zit.

Wijnklimaatkasten - Veld Koeltechniek Bv

Wanneer kiest u een serveerkast?Als uw wijnen al op dronk gekocht wordenAls uw wijnen in het algemeen binnen 2 jaar gedronken wordenAls u het fijn vindt dat u op elk gewenst moment een fles op de juiste drinktemperatuur uit de wijnkast kunt halenDe volgende series komen in aanmerking:Pure, meest verkochte wijnkastRevelation, meest luxe serieCompact, klimaatkast met compacte afmetingInspiration, inbouwserieBewaren en serveren uit 1 wijnklimaatkast is de ultieme oplossing voor degene die én bewaarwijnen hebben én het fijn vinden om ook enkele flessen rode en witte wijn op de juiste serveertemperatuur klaar te hebben liggen.

Om een wijnkoelkast te kopen hoef je absoluut niet een wijnkenner te zijn. Je hoeft niet elke druif te herkennen, elk rijpingsproces te kennen of altijd het verschil te merken tussen verschillende wijnen. Iedereen verdient het om lekkere wijn op goede temperatuur te drinken, ook jij! Voor de wijnliefhebber hebben wijnkoelkasten een aantal sterke voordelen.

Wijnkast Kopen - Luxe Design Wijnkasten Met Gratis Verzending

Het zou bijvoorbeeld kunnen dat jij al vaker dan eens een fles rode wijn hebt moeten weggooien omdat deze te warm is geworden. Je laat de fles bijvoorbeeld in de volle zon staan of iemand plaatst de fles onnodig in de koelkast (wijnklimaatkast). Jammer, dan kun je de hele fles weggooien! Met een wijnkoelkast overkomt dat je niet meer.

Wijn bewaren: hoe bewaar je een ongeopende rode, witte of rosé wijn?Wijn bewaren: hoe bewaar je een ongeopende rode, witte of rosé wijn?


De wijnkoelkast is bovendien ruimtebesparend. Met name voor de mensen die veel witte wijn drinken is dat het geval. Een witte wijn bewaar je namelijk meestal in de koelkast. Met name in de zomer, als het buiten de koelkast veel te heet wordt, dan zul je een witte wijn in de koelkast moeten bewaren om de fles te beschermen.

Wijnkoelkast Kopen? - Frank

De koelkast houdt jouw witte wijn het hele jaar door op de juiste temperatuur, ook als het buiten vijfentwintig graden is. Die ruimte in de koelkast waar jij normaal gesproken probeert je witte wijn te stallen is nu vrij voor andere producten. Dat is niet alleen prettig voor het oog: het maakt het ook mogelijk om je niet-alcoholische dranken ook koel te bewaren.Daarnaast zullen de wijnen simpelweg beter smaken. Als je houdt van een glas wijn maar er weinig verstand van hebt dan is er een kans dat je al die tijd je wijn verkeerd hebt opgeslagen. Je drinkt je witte wijn ook al heeft deze uren in de hitte gestaan of je drinkt rode wijn die dagen achter elkaar het zonlicht heeft moeten verdragen.

Hoe Wijn Bewaren In Een Wijnklimaatkast- Wijnkoelkast? -

Echt verpest zijn ze namelijk niet zo snel. Maar als je een wijnkoelkast aanschaft dan zul je direct merken dat de wijnen die daaruit komen een stuk beter smaken. De temperatuur waarop een wijn bewaard mag worden is namelijk heel specifiek en bijna niet na te bootsen in huis. Met de wijnkoeler gaan die zomerse wijntjes op het terras nóg beter smaken! Niet elke wijnkoelkast is hetzelfde.

More from Sushi, Tapas

Navigation

Home

Latest Posts

Wat Eten We Vandaag? Lekkerste Recepten

Published Jul 29, 21
5 min read

De 10 Beste Restaurants In Haarlem

Published Jul 13, 21
5 min read